Materijali koje smo koristili

Kvaliteta i funkcionalnost svih naših materijala za nas su od najveće važnosti. Kao što pogađate iz imena, bambus je naš glavni materijal. Bambus je sto posto prirodan antibakterijski materijal, koji pomaže u sprječavanju pelenskog osipa i kožnih ekcema. Također, dokazano ima veliku moć upijanja te održava stabilnu temperaturu bebine kože.

Svi su naši materijali u potpunosti certificirani u skladu s EU pravilnicima svi imaju valjani Oeko-Tex certifikat, jer su prošli priznati, nezavisni test na štetne tvari u tekstilnim proizvodima.

Certifikat međunarodne Oeko-Tex organizacije od 1992. godine, koji jamči da po njihovim testovima određena tkanina sigurno ne sadrži štetne sastojke i po Oeko-Tex Standardu 100 nije nikakav rizik za zdravlje. Predstavlja jedinstven, znanstveno utemeljen evaluacijski standard za sigurnost tekstila za ljude, u doba globaliziranog i vrlo fragmentiranog tekstilnog proizvodnog lanca.

Svi naši materijali proizvedeni su u Češkoj.

Svi su naši materijali dovoljno izdržljivi da podnesu redovito i često pranje na temperaturi vode od 60°C tijekom najmanje dvije godine. Ta visoka temperatura nadalje će osigurati kontinuiranu sterilizaciju naših proizvoda i uklanjane opasnih bakterija.

Vanjski sloj naših Sve-u-1 pelena i zaštitnih gaćica izrađen je od PUL-a (poliestera s poliuretanskom oblogom). Ta poliuretanska obloga je važna, jer osigurava vodonepropusnost pelene dok joj istovremeno omogućava da diše.

cloth-nappy

Slojevi u sredini i ulošci za upijanje napravljeni su od nekoliko slojeva bambusa i pamuka (obično 75% bambus, 25% pamuk), a to su prirodni materijali, koji se s vremenom lako razgrađuju. Glavna im je funkcija upijanje i zadržavanje onog što treba ostati unutra onoliko vremena za koliko se i inače preporučuje promijeniti pelenu.

bambusice1

Unutarnji slojevi su dijelovi u izravnom dodiru s bebinom nježnom kožom. Oni su napravljeni ili od sasvim prirodnog bambusa ili od flisa koji ostaje suh (mikroflis od poliestera s antipiling tretmanom). Oba unutarnja sloja imaju svoje pogodnosti te će odgovarati potrebama vašeg djeteta u različitim uzrastima i situacijama. Velika odlika poliesterskog mikroflisa je u tome što vlaga brzo prolazi kroz materijal u srednje slojeve pelene, a površina ostaje sasvim suha. S druge strane, unutarnji sloj od bambusa je prirodnije rješenje od poliestera te pokazuje bolje upijanje. Ako želite, na unutarnji sloj od bambusa možete staviti sloj za odvajanje od flisa kako biste postigli učinak uvijek suhe pelene.

aiod2

Na kraju, Bamboolik proizvodi koriste velcro čičak za kopčanje u struku. Čini se da nema kraja razgovorima o tome koja je metoda pričvršćivanja bolja.

Čičak ili kopča?

Iskustvom smo stekli mišljenje da je čičak bolja opcija, jer se može precizno pričvrstiti oko bebina struka. Naš velcro čičak vrhunske kvalitete jamči funkcionalnost najmanje dvije godine ako se pravilno koristi (prije pranja velcro čičak treba uvijek sklopiti). Nadalje, naš čičak ima zaobljene rubove kako ne bi nadražio bebinu kožu.

Nagrade

nagrada1 nagrada2 nagrada3 nagrada4