Održavanje pelena

Svi Bamboolik proizvodi proizvedeni su od najkvalitetnijih, certificiranih i funkcionalnih materijala. Proizvode se u Češkoj, članici Europske Unije.

Prije prvog korištenja:

Molimo vas da pelene operete na temperaturi od  60°C. Njihova moć upijanja će se povećati u prvih 4-6 pranja, gdje će doseći maksimum svog upijajućeg kapaciteta.

Čuvanje i odlaganje:

proper-care-and-washingUkoliko koristiti jednokratne slojeve za odvajanje, molimo vas da ih odložite u kantu za smeće nakon njihovog korištenja. Slojevi za odvajanje od flisa se mogu odlagati zajedno s korištenim pelenama.

Korištene pelene se čuvaju na suhom. To podrazumijeva da ne zaboravite s „uprljane“ pelene baciti „krute dijelove“ u wc, a da korištenu pelenu odložite u za to predviđenu torbu ili u košaru s poklopcem.

Ne čuvajte korištene pelene u vodi ili na vlažnom mjestu. Uprljane pelene se mogu čuvati najviše dva dana.

Ukoliko je pelena jako „uprljana“ možete koristiti odstranjivač mrlja u obliku sode ili soli protiv mrlja, ili program pretpranja na vašoj perilici rublja.

Pranje i sušenje:

Predlažemo da pelene perete na temperaturi od  60°C. Ova temperatura je dovoljno visoka da uništi bakterije.

Ne koristiti omekšivač za rublje, kiselinu, izbjeljivač ili druge kemijske preparate.

Umjesto omekšivača, ukoliko su pelene tvrde, stavlja se žlica alkoholnog octa u pretinac za omekšivač. Pelene neće mirisati po octu! Dodavanjem nekoliko kapi lavandinog ulja u pretinac za omekšivač, pelene poprimaju ugodan prirodni miris.

Ako vam posebno smetaju mrlje, za njihovo smanjenje možete prije pranja pokrenuti jedan ciklus ispiranja (pretpranja) hladnom vodom. No mrlje se mogu smanjiti i sušenjem na suncu.

Zaštitne gaćice je potrebno prati samo ukoliko su vidljivo prljave ili jednom u dva tjedna. Maksimalna temperatura za pranje zaštitnih gaćica je  60°C.

Druge pelene treba prati nakon svakog korištenja.

Ne preporučuje se sušenje zaštitnih gaćica i All-in-One pelena u sušilici za rublje, kao ni njihovo izlaganje direktnom izvodu topline. Ne treba ih glačati ili na bilo koji drugi način izlagati visokim temperaturama. Prije svakog pranja pričvrstiti čičak traku.

Unutrašnje pelene, koje ne sadrže PUL sloj, možete sušiti u sušilici, ali ih ne treba glačati. Ukoliko se suše u blizini direktnih izvora topline, kao što je radijator, budite oprezni.

Podloge za presvlačenje i torba za odlaganje prljavih pelena se peru na temperaturi od 40°C. Podloge za presvlačenje i torbe za odlaganje prljavih pelena ne treba prati s omekšivačem ili izbjeljivačem. Ne treba ih izlagati direktom izvoru topline niti ih treba glačati.