Povrati, zamjene i reklamacije

Odustajanje od kupnje putem pisanog obrasca

Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje  pisanom obavijesti na e-mail adresu bamboolikhr@gmail.com. Rok od 14  dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe.
U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje ne dvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (sa vašim imenom i datumom dane narudžbe) i ispunite obrazac za odustajanje od kupnje kojeg ćete preuzeti ovdje.

Povrat proizvoda

Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku 14 dana.
Povrat novca odnosno otkupnine poduzeće mora vratiti najkasnije u roku 14 dana od primitka robe.

Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.
Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa i ispunjen obrazac za povrat robe kojeg možete preuzeti ovdje.

Pošiljku poslati na adresu:
SKITL MEDIA d.o.o.
Martićeva 13
HR-10 000 ZAGREB

Troškove povrata robe snosi kupac.
Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.

Proizvode sa tiskom odnosno vezom napravljenim samo za vas nije moguće mijenjati jer je proizvod izrađen po uputama potrošača i prilagođen je njegovim osobnim potrebama.

Reklamacije pošiljke

SKITL MEDIA d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini platnene-pelene.com. Ukoliko kupac ima bilo  kakav prigovor sukladno članku 10 Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail adresu: bamboolikhr@gmail.com .
Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri.

Molimo da kupac ispuni obrazac za reklamaciju kojeg možete preuzeti ovdje i popunjenog ga vrati zajedno sa robom i kopijom originalnog računa na adresu SKITL MEDIA d.o.o., Martićeva 13, HR-10000 Zagreb s naznakom “Reklamacije” u roku 14 dana.

Narudžba o kupnji je pohranjena u SKITL MEDIA d.o.o., a kupac do narudžbe može doći u svakom trenutku preko svog računa u Internet trgovini. Po primitku robe SKITL MEDIA d.o.o. će u roku 8 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije.
Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu.
Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.
Troškove povrata robe snosi kupac.