Uvjeti poslovanja

1. Opći uvjeti prodaje

Sadržaj Internet stranice platnene-pelene.com te svih njenih varijanti je vlasništvo poduzeća SKITL MEDIA d.o.o., Martićeva 13, HR-10000. Upotrebom Internet stranice platnene-pelene.com korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja.

U Internet trgovini platnene-pelene.com proizvode mogu kupovati korisnici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

SKITL MEDIA d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici platnene-pelene.com bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

2. Ograničenje odgovornosti

SKITL MEDIA d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice platnene-pelene.com i njenog sadržaja.

SKITL MEDIA d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na Internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena. SKITL MEDIA d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici platnene-pelene.com s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

Ako vam je potrebna pomoć, pošaljite nam e-mail na adresu bamboolikhr@gmail.com, potrudit ćemo se odgovoriti vam isti ili sljedeći dan, osim vikendom. Također možete nazvati na brojeve telefona 01 6040 201 i 091 6040 210 u uredovno vrijeme: ponedjeljak – petak, 8 – 16 sati.

3. Registracija korisnika

U Internet trgovini SKITL MEDIA d.o.o. možete se jednostavno prijaviti kao registrirani korisnik. Sadržaj Internet trgovine je dostupan i anonimnim ne registriranim korisnicima (gostima). Registrirani korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik mora biti svjestan da svojim korisničkim imenom i lozinkom može isključivo raspolagati sam odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik osobno odgovara za sadržaj koji upisuje na stranicu platnene-pelene.com

Kao registrirani korisnik imate neke pogodnosti – pamćenje vaših podataka za plaćanje i dostavu kako ih ne biste morali upisivati prilikom sljedeće kupnje, pamćenje vaših narudžbi itd. Registraciju možete obaviti prilikom vaše prve narudžbe, ukoliko želite.

Krajnji potrošač u Internet trgovini platnene-pelene.com je isključivo registrirani korisnik koji kupuje proizvode za osobne potrebe. U Internet trgovini platnene-pelene.com je kupac isključivo fizička osoba.

4. Zaštita privatnosti

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno putem obrasca na stranici platnene-pelene.com ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), pohraniti ćemo u našoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe,  za unaprjeđenje odnosa sa kupcima, te radi provjere plaćanja. Prilikom registracije dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe.

SKITL MEDIA d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici SKITL MEDIA d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

Nećemo dostavljati niti razotkriti osobne podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) SKITL MEDIA d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti. U slučaju promjene o kojoj nismo obaviješteni, ne odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Možete sami napraviti ispravak, izmjenu ili nadopunu nepotpunih, netočnih ili nevažećih podataka.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da SKITL MEDIA d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo vas dan nam pošaljete e-mail poruku na adresu: bamboolikhr(at)gmail.com.

5. Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam da naše stranice prilagodimo tako da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine web preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.) Zapisi o posjećenosti naših stranica ne sadrže osobne podatke naših korisnika niti upućuju na osobe koje posjećuju naše stranice.

6. Poruka elektronskom poštom

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom, ili putem obrasca koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

7. Kolačići

Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, odnosno postavke za internetsku stranicu. Također mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne (Vaše ime ili e-mail adresu). Isto tako internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Kolačići nisu računalni programi, ne mogu biti izvedeni kao kod te se ne mogu koristiti za širenje virusa.

Postoje privremeni kolačići koji se uklanjaju s računala nakon zatvaranja internetskog preglednika, a stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što se tiče društvenih mreža, dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Međutim, ako onemogućite kolačiće, nećete se moći koristiti nekima od funkcija na internetskoj stranici.

8. Zaštita osobnih podataka djece

U neposrednoj komunikaciji s djecom preko Interneta, uviđamo jedinstvene probleme koje predstavlja zaštita njihove privatnosti. Naše Internet stranice koje bi mogle privući djecu, i eventualno prikupljaju osobne podatke djece mlađe od 14 godina, izrađene su u namjeri da u najvećoj mogućoj mjeri štite prava djece i njihovu privatnost.

Sukladno toj namjeri i nastojanju mi:

  • NE prikupljamo, NE koristimo i NE otkrivamo podatke pomoću kojih se može kontaktirati s djecom preko Interneta. Takvi podaci za kontaktiranje preko Interneta koriste se, bez dopuštenja roditelja ili zakonskog zastupnika , samo za neposredno odgovaranje na djetetov zahtjev i neće se koristiti ni za kakve druge namjene;
  • NE prikupljamo osobne podatke za kontaktiranje izvan Interneta;
  • NE dostavljamo trećim osobama nikakve osobne podatke bez prethodne dozvole roditelja ili zakonskog zastupnika ;
  • NE omogućujemo djeci da, bez dozvole roditelja ili zakonskog zastupnika , javno objavljuju ili na drugi način distribuiraju osobne podatke ili druge materijale koje nam šalju pomoću kojih ih se može kontaktirati.

Osobni podaci djeteta i roditelja brišu se s naše baze podataka ako roditelji to od nas zatraže.

Kao roditelj ili zakonski zastupnik uvijek imate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke o svom djetetu koje smo dobili na nekoj od naših stranica, možete zahtijevati brisanje podataka (ako se ti podaci još uvijek nalaze u našoj bazi podataka), i/ili zabraniti nam buduće sakupljanje i korištenje podataka o Vašem djetetu. Ako ste roditelji i zakonski zastupnik i želite ostvariti to pravo, javite nam se.

Osim navedenog, SKITL MEDIA d.o.o. jamči zaštitu osobnih podataka djece predviđene posebnim zakonima koji uređuju to pitanje.

9. Kontrola

Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili na jednoj od naših adresa na mreži. Možemo na Vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite.

10. Linkovi

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših Internet stranica upute vas i/ili Vaše dijete na Internet stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Međutim, stranice i adrese na mreži se brzo mijenjaju, i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Izjavom o zaštiti osobnih podataka, ili u vezi s Vašim iskustvima s ovom Internet adresom, molimo vas da nam se javite.

11. Zaštita osobnih podataka

Svako neovlašteno korištenje, objavljivanje, prerada, obrada, reprodukcija, prikazivanje, prenošenje, distribucija, snimanje ili bilo koji drugi oblik neovlaštene uporabe Vaših podataka je strogo zabranjeno.

U vezi sa zaštitom osobnih podataka jamčimo vam da po pitanju njihove zaštite, osiguranja, vođenja evidencije zbirke osobnih podataka i drugih prava te obveza, pružamo sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere potrebne za sigurnu obradu i u cijelosti poštujemo važeće zakonodavstvo koje uređuje zaštitu osobnih podataka.

Ako želite znati posjedujemo li Vaše osobne podatke, te želite zatražiti njihovo brisanje ili izmjenu, molimo Vas da nas kontaktirate pismeno na SKITL MEDIA d.o.o., Martićeva 13, HR-10000 ili na mail bamboolikhr@gmail.com.

12. Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

13. Postupak naručivanja / kupnje

Naručivanje proizvoda lako je i jednostavno:

  • putem web trgovine, online narudžbom, 24 sata dnevno
  • putem Facebook stranice www.facebook.com/bamboolik.hrvatska
  • putem E-maila na bamboolikhr@gmail.com
  • putem telefona 01 6040 201 ili 091 6040 210, u uredovno vrijeme: svaki dan od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

Proizvode koji vas zanimaju možete naći putem izbornika “Web trgovina”  i pregleda kategorija, ili putem pretražnika u koji upišete riječi koje vas zanimaju.  Kada pronađete vama zanimljiv proizvod, u pregledu jednog proizvoda uz sliku su ispisani detalji – ime, opis, cijena. Ovdje trebate izabrati količinu proizvoda, a nekim proizvodima je potrebno izabrati dodatne opcije, npr. veličinu ili boju.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja. Cijena je maloprodajna, PDV je uključen.

Pored nekih prozvoda nalazi se gumb “Odaberi opcije” – kliknite na njega i izaberite dodatne opcije koje vam se nude, npr. veličina, boja, pojedinačni komad ili set.
Pored svakog proizvoda nalazi se gumb “Dodajte u košaricu” – kliknite na njega i proizvod će automatski biti dodan u Vašu košaricu. U košaricu smijete dodati neograničen broj proizvoda, kao i izbrisati neželjene proizvode iz svoje košarice. U svakom trenutku prelaskom miša na sličicu košarice u gornjem desnom kutu ekrana možete vidjeti koliko proizvoda imate u košarici i koja je njihova ukupna cijena. Pored sličice vam piše ukupna cijena proizvoda koje ste stavili u košaricu.

Kada ste odabrali sve proizvode koje želite kupiti, kliknite na sličicu košarice u gornjem desnom kutu ekrana ili kliknite na desnoj strani stranice gumb “Plaćanje” i otvorit će Vam se obrazac za kupnju. Ispunite ponuđena polja potrebnim informacijama.

Čim pošaljete vašu narudžbu, od nas ćete dobiti e-mail s potvrdom narudžbe, na e-mail adresu koju ste zapisali.

14. Dostava

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda.

Prije plaćanja i slanja narudžbe, obavezno odaberite način dostave.

Uz ukupnu narudžbu bit će naznačena cijena dostave, ili da je dostava besplatna.

Kada je pošiljka zapakirana i predana dostavnoj službi, dobit ćete e-mail s potvrdom o slanju. Ukoliko ste odabrali osobno preuzimanje pošiljke, dolazite kod nas prema dogovoru.

Više o dostavi ovdje.

15. Cijene i način plaćanja

Sve cijene na hrvatskoj verziji Internet trgovine platnene-pelene.com su izražene u kunama sa uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe.

Rokovi trajanja pojedinih akcija u Internet trgovini su objavljeni na Internet stranici platnene-pelene.com.

Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e- shopu , što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.

Način plaćanja:

– virmanom/osobnim internet bankarstvom

Više o načinima plaćanja.

16. Rok isporuke

Rok isporuke je 7 – 30 radnih dana.

17. Odustajanje od kupnje, povrat robe i reklamacije

Prije nego je pošiljka predana dostavnoj službi, narudžbu možete otkazati u cijelosti ili po stavkama iz narudžbe. Kada dobijete e-mail s potvrdom o slanju pošiljke, jedini način otkazivanja narudžbe je kao da vraćate kupljeni proizvod, prema uvjetima povrata robe.

Narudžba može biti otkazana i s naše strane zbog različitih razloga (npr. ako nismo zaprimili uplatu Vaše narudžbe unutar 3 dana od dana slanja obavijesti o plaćanju).

Trudimo se održavati dostupnost proizvoda, kako se ne bi dogodilo da nekog proizvoda kojeg ste naručili nema u našem skladištu. No može se povremeno dogoditi da je proizvod prodan dok ga vi naručujete.
U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku te Vam ponuditi opcije čekanja dolaska artikla, zamjene za drugi odgovarajući artikl, ili otkazivanja narudžbe, prema vašoj želji.

Detaljnije o odustajanje od kupnje, povrat robe i reklamacije